Opening klimtoestel door wethouder Joost Reus

06-10-2017
Wethouder Joost Reus opent nieuw klimtoestel basisschool Blink

Het geduld van de kinderen van basisschool Blink is flink op de proef gesteld, maar nu is het eindelijk zover: ons nieuwe natuurlijke klimtoestel is goedgekeurd! Op 10 oktober om 14.15 uur komt wethouder Joost Reus het toestel officieel inwijden. U bent daarbij van harte uitgenodigd.

Datum: 10 oktober
Tijd: 14.15 uur

Locatie: Basisschool Blink, Jan van Riebeeckstraat 9 in Culemborg
De ouders en de kinderen van Blink hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan het nieuwe, groene schoolplein. We zijn dan ook ontzettend blij dat we nu op ons klimtoestel kunnen gaan spelen.

Ontwerp van de kinderen
Bijzonder is dat het toestel mede ontworpen ťn gebouwd is door de kinderen. Onder begeleiding van Rutger van Mazijk en Nelleke van Kempen van De Persimoen hebben zij maquettes gebouwd. Op basis hiervan is een realistisch ontwerp gemaakt dat de kinderen hebben goedgekeurd.
In de bouwfase hebben de kinderen meegebouwd en het klimtoestel getest.

Natuurlijk schoolplein
De klimboom is het middelpunt van ons nieuwe natuurlijke schoolplein. We hebben hier vorig jaar al onder meer een moestuin, boomgaard en buitenkring gerealiseerd. Doordat we de transformatie van het schoolplein met nauwe betrokkenheid van de kinderen en ouders uitvoeren, is dit voor iedereen een leerzaam proces.

Samenwerking met de buurt
Behalve met elkaar hebben we ook samengewerkt met onze buren. We hebben de buurtbewoners betrokken bij onze plannen en het schoolplein is, aan de zijde van de Gelddijk, toegankelijk voor omwonenden van Blink.

Zand- en waterspeelplaats
De komende periode werken we nog volop aan een zand- en waterspeelplaats. Er komt een waterpomp, met daar omheen een gebied dat de kinderen mede mogen vormgeven.

Duurzaam waterbeheer
In het hele schoolpleinontwerp is rekening gehouden met duurzaam waterbeheer. Zo koppelen we de regenwaterafvoer af en vangen we het water op of leiden het om naar plekken in het terrein waar het in de grond kan zakken.

FinanciŽle steun
De ontwikkelingen op het schoolplein zijn financieel mede mogelijk gemaakt door:
  • Stichting Vrienden van Vernieuwend Onderwijs
  • Jantje Beton
  • Duurzaamheidssubsidie Gemeente Culemborg
  • Het Buurtpanel
  • Kern met Pit
  • Stichting Trinamiek
Bijdragen in natura ontvingen wij van:
  • Dekker Groep, IJzendoorn
  • Klusbedrijf de Vree, Buren