De wichtelkabouters zijn er weer!

08-02-2019
Vanaf maandag 11 februari gaan we weer wichtelen op Blink! Hierbij wat meer informatie.
Het wichtelkaboutertje, ook wel tomte genoemd, is een wezen uit de oorspronkelijke Scandinavische folklore. Het wichtelkaboutertje is als een goedaardige huisgeest, die staat voor naastenliefde, warmte en gezelligheid. Het is in de Scandinavische landen traditie lootjes te trekken, op elk lootje staat dan de naam van iemand anders. Voor degene die jij hebt getrokken ga je de komende tijd stiekem wichtelen, alsof je zelf een kaboutertje bent.

Wichtelen bestaat uit het doen van kleine dingen die een ander blij maakt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het ophangen van de jas van een ander, een kopje thee klaar zetten of een lief kaartje neerleggen. Ook is wichtelen het geven van zelfgemaakte, kleine cadeautjes of iets weggeven van jezelf, zonder dat de ander doorheeft dat jij dat doet (het mag vooral geen geld kosten!).

De paddenstoelen zijn weer van zolder gehaald. In elke klas komt er één te staan. Ook dit jaar hebben alle kinderen hun eigen kaboutertje gemaakt, aan het eind van de twee weken krijgen ze deze ook weer mee naar huis. In die tussentijd staan de kabouters bij de paddenstoel waarin ook de cadeautjes gedaan worden (met naam voor wie het is erop en proberen te zorgen dat niemand het ziet…).

Volgende week maandag gaan de kinderen de kabouters zoeken en krijgt ieder kind dus de naam van een ander kind uit de eigen klas om voor te wichtelen. De begeleiders zullen ervoor zorgen dat ze op de hoogte zijn wie wie heeft om hier en daar een beetje te kunnen helpen. Ook is het fijn als je thuis jouw kind een beetje op weg kunt helpen met ideetjes.

Het wichtelen duurt van maandag 11 februari t/m vrijdag 22 februari. Het zou leuk zijn als elk kind in die weken in ieder geval drie keer iets krijgt. Ook in de groepen wordt aandacht besteed aan wat wichtelen is en wat je zou kunnen doen/maken.

Mochten er nog vragen zijn kun je altijd terecht bij de begeleider van de groep.